X-Men '92 verandert Jubilee in de ultieme gemuteerde krijger

X-Men ’92 verandert Jubilee in de ultieme gemuteerde krijger


Waarschuwing: dit artikel bevat spoilers voor X-Men ’92: House of XCII #1.

Le X-Men ’92: House of XCII De miniserie veranderde Jubilee in de ultieme mutant. In 2019 bracht stripboekschrijver Jonathan Hickman de X-Men-strips nieuw leven in met een gedurfde nieuwe visie die het hele mutantenras op het levende eiland Krakoa verenigde. Het bleek een verstandige zet te zijn, een vermoeide franchise nieuw leven in te blazen en een geheel nieuwe richting in te slaan die tot op de dag van vandaag voortduurt.

Marvel Comics is nu gelanceerd X-Men ’92: House of XCII, een miniserie die concepten uit het Hickman-tijdperk naar de klassieke animatieserie brengt. Geschreven door Steve Foxe en geïllustreerd door Salva Espin, biedt de miniserie een fascinerend inzicht in de wereld zoals die had kunnen zijn; en hoewel het verhaal zo bekend is, is het opwindend om oudere versies van de X-Men vergelijkbare rollen te zien spelen. Maar de rol van Jubilee in het verhaal zal voor X-Men-fans een grote verrassing zijn.

de Jonathan Hickman X Men de revival onthuld, klassieke mutante bondgenoot Moira MacTaggert is in het geheim een ​​mutant die de kracht van reïncarnatie bezit; elke keer dat ze sterft, keert ze terug naar de tijd van haar geboorte, maar behoudt alle herinneringen aan haar vorige leven. In een schokkende wending, X-Men ’92: House of XCII #1 vertaalt deze krachten naar Jubilee, wat haar een nieuw manipulatief voordeel geeft dat het verhaal in een heel andere richting zal sturen. Ze werd ooit gedwongen om haar eigen dood in scène te zetten om de toekomst van Krakoa veilig te stellen, om onbekende redenen.

Het is een heerlijke wending, en het betekent dat Jubilee ongetwijfeld de kern zal zijn van X-Men: House of XCII. Maar het zal niet zijn wat Jubilee-fans kennen en waarderen; het wordt een jubileum met een twist, met een verbeterde krachtset, wat betekent dat ze meerdere levens heeft gehad en de X-Men naar de toekomst kan leiden. Vermoedelijk heeft Jubilee negen vorige levens gehad, maar ze is niet zo emotioneel getekend als Moira, wat suggereert dat die misschien niet zo dystopisch waren. Helaas suggereert de glitch dat de plannen van Jubilee al misgaan, omdat zij en haar mede-samenzweerders Professor X en Magneto de superzintuigen van Wolverine hebben onderschat; hij pikt Jubilee’s geur op Krakoa op en realiseert zich dat er iets aan de hand is. Wolverine is altijd de X-Man geweest die het dichtst bij Jubilee stond, en hij nam haar dood hard op, wat betekent dat de onthulling dat ze echt leeft, voor serieuze wrijving zal zorgen.

Moderne X-Men-strips hebben van Moira MacTaggert een antagonist gemaakt, maar het is moeilijk voor te stellen dat Jubilee hetzelfde pad volgt. Integendeel, deze dramatische verandering zal een heel ander verhaal ontsluiten, een verhaal dat dramatisch afwijkt van dat van Hickman. Huis X. Dit maakt het echt een van de meest opwindende X Men boeken door de jaren heen, waardoor Foxe een verhaal kan vertellen dat origineel aanvoelt in plaats van alleen als puur eerbetoon te dienen.

Hulk ontketende zijn meest gruwelijke moord op een onderschatte Avenger

Source link

Leave a Comment

Your email address will not be published.