"Doe het goed": heeft u uw belastingaangifte nog steeds niet ingediend?  7 last-minute tips om een ​​zwaar belastingseizoen te overleven

“Doe het goed”: heeft u uw belastingaangifte nog steeds niet ingediend? 7 last-minute tips om een ​​zwaar belastingseizoen te overleven


Dit is de kritieke tijd – zoals in, tijd om eindelijk je wiskunde te doen als je dat nog niet hebt gedaan, want Belastingdag is minder dan een week verwijderd.

Elk belastingseizoen heeft een laatste duwtje in de rug en het ziet ernaar uit dat het hetzelfde zal zijn vóór de federale inkomstenbelastingdeadline van dit jaar, die voor de meeste mensen maandag 18 april is.

Begin april ontving de Belastingdienst ruim 91 miljoen aangiften. Het verwacht in 2022 meer dan 160 miljoen aangiften te ontvangen. De belastingdienst verwacht dat tegen 17 oktober zo’n 15 miljoen uitstelverzoeken zullen worden ingediend. Zet alles bij elkaar en het toont het aantal mensen dat verwacht te storten in de komende dagen.

Vijlen op de draad is gebruikelijk, maar dit jaar heeft een aantal speciale wendingen. Zelfs als de pandemie zich terugtrekt uit het dagelijks leven, staan ​​de fiscale implicaties ervan voorop. Dat komt omdat federale wetgevers begin vorig jaar wijzigingen aanbrachten in de belastingwetgeving om meer geld in de zakken van gezinnen te stoppen op een cruciaal moment.

Sommige van die voorzieningen, zoals stimuleringsregelingen en betalingen van kinderbelastingkredieten, leidden vorig jaar tot onmiddellijke winsten. Anderen, zoals de verbeterde kinderopvang- en zorgtoeslag en de inkomstenbelastingkorting, waren ontworpen om tijdens het belastingaangifteseizoen van 2022 te komen, met andere woorden, tijdens het drop-off-venster dat de meeste locaties op 18 april sluit. (Voor belastingbetalers uit Maine en Massachusetts is de deadline dinsdag 19 april vanwege de viering van Patriots ‘Day in die staten.)

Een persoon die nu een terugkeer versnelt, kan kwalificerende kredieten negeren en geld op tafel laten liggen.

Iemand die nu snel een rendement maakt, kan kwalificerende kredieten negeren en geld op tafel laten liggen waarvan sommigen zeggen dat het bijdraagt ​​aan rijkere terugbetalingen in 2022.

De gemiddelde aflossing aan het begin van de maand was $3.226, of 11,5% meer dan vorig jaar. Volgens AARP zouden bijvoorbeeld wijzigingen van slechts één jaar in het belastingkrediet voor inkomstenbelasting voor ongeveer 2,8 miljoen senior belastingbetalers extra belastingen kunnen ontsluiten.

Een sprint kan op een andere manier averechts werken. Als er een fout is gemaakt, zeggen IRS in afwachting van beheerders dat het de terugbetaling zal vertragen. In januari waarschuwde IRS-commissaris Charles Rettig dat frustraties deel zouden kunnen uitmaken van het indieningsseizoen van dit jaar.

“Doe het goed. Dien het niet in door te gissen en gissen, want de IRS zal er een eeuwigheid over doen om die te verwerken”, zegt David Tolleth, voorzitter van de National Association of Enrolled Agents.

Voor iedereen met grote open vragen over waar ze recht op hebben, is het nu het beste om verlenging aan te vragen, zei hij. In zijn eigen praktijk klokt Tolleth nu werkdagen van 12 uur omdat hij te maken heeft met “klanten die uit het bos komen”.

Hier zijn 7 tips om het proces soepeler te laten verlopen:

1. Gooi het papier weg

De snelste manier voor de IRS om een ​​aangifte te verwerken en een terugbetaling uit te voeren, is wanneer belastingbetalers hun aangifte elektronisch indienen en directe storting toestaan. Ongeveer 96% van de belastingaangiften dit jaar werden elektronisch ingediend, zei Rettig tijdens een recente hoorzitting van het congres. De doorlooptijd is meestal minder dan 21 dagen, of zelfs eerder, voegde hij eraan toe.

Papierretouren lopen vast vanwege de arbeidsintensieve manieren van transcriberen en verwerken van de IRS – en het is een “first in, first out” -systeem, zei Rettig. Dat betekent dat de IRS 2,7 miljoen papieren aangiften vorig jaar moet verwerken voordat ze kan werken aan de 2,3 miljoen papieren aangiften die dit jaar tot nu toe zijn ontvangen.

2. Als je een extensie wilt laten vallen, wees dan niet verlegen

De IRS verwacht dat dit jaar 15,2 miljoen huishoudens verlengingen zullen aanvragen. Dit wordt bereikt met een zogenaamd formulier 4868 dat gratis elektronisch kan worden ingediend. Onthoud waar je speelruimte voor hebt: extra tijd om aangifte te doen tot 17 oktober, geen extra tijd om een ​​aanslagbiljet te betalen.

De IRS zal afbetalingsplannen uitwerken met belastingbetalers die niet over het geld beschikken om hun rekening te betalen. Maar de financiële boetes voor het niet indienen van een aangifte, of op zijn minst een verlenging voor 18 april, wegen zwaarder dan de boetes en rente die gepaard gaan met het niet betalen.

De boete voor wanbetaling is 0,5% van onbetaalde belastingen “voor elke maand of een deel van een maand dat belasting onbetaald blijft”, merkt de IRS op. Maar het is 5% in dezelfde periode voor een mislukte aangifte.

Tolleth heeft mensen horen zeggen dat ze zich zorgen maken over schulden die ze nu niet kunnen betalen, dus slaan ze de aanbetaling voorlopig over omdat ze bang zijn dat ze ook moeten betalen. Verkeerde zet, zei hij. “Doe alle betalingen die u kunt”, omdat dit de boetes en rente zal verminderen. “Zorg ervoor dat u een extensie indient”, voegde hij eraan toe.

3. Wacht u nog steeds op de verwerking van de aangifte van vorig jaar? Probeer de truc van $ 0

Belastingbetalers die wachten op de verwerking van hun belastingaangifte voor 2020, moeten volgens de IRS nog steeds hun aangifte voor 2021 indienen tegen de komende deadline of een verlenging aanvragen. Voor informatie over het bedrag van het aangepaste bruto-inkomen van vorig jaar, voert u $ 0 in, zegt het bureau.

Dit is een speciale opmerking voor mensen die hun eigen belastingen doen en deze elektronisch indienen. Zij zullen de aangifte moeten ondertekenen en verifiëren. Een manier om dit te doen is om het gecorrigeerde bruto-inkomen van vorig jaar mee te nemen.

Hier voert u $ 0 in om het aangepaste bruto-inkomen van vorig jaar door te laten gaan. Belastingsoftware plaatst deze informatie meestal voor terugkerende klanten, maar volgens de IRS moet u mogelijk de $ 0 handmatig invoeren of dit doen voor een product dat u voor het eerst gebruikt.

4. Vermeld nauwkeurig uw kinderbelastingkrediet en economische impactbetalingen

In 2021 heeft de IRS al een derde ronde van stimuluscontroles en zesmaandelijkse voorschotten van de Enhanced Child Tax Credit aan huishoudens uitgegeven. Belastingtijd 2022 is waar de IRS met belastingbetalers wordt geconfronteerd en uitzoekt wat mensen nog verschuldigd zijn voor een gemiste betaling of toevoeging aan het huishouden – zoals een pasgeborene – waarvan het niet op de hoogte was tijdens de eerste betalingen.

Pour le crédit d’impôt pour enfants, le moment des impôts est également le moment où l’IRS prélève de l’argent sur les remboursements pour concilier les paiements en trop pour les ménages qui ont obtenu les avances mais qui ont gagné trop d’ zilver.

Het is daarom vooral van belang dat belastingplichtigen precies aangeven welk bedrag ze al hebben ontvangen.

Iedereen die geld vraagt ​​van een stimuluscheque via het “terugbetalingskrediet” heeft twee manieren om het reeds ontvangen bedrag te bevestigen. De IRS heeft al “brief 6475” gestuurd met vermelding van het bedrag. Mensen met een online account bij de IRS hebben toegang tot het nummer door te kijken onder ‘belastinggegevens’. De IRS stuurde ook een document (brief 6419) met een beschrijving van het reeds betaalde bedrag voor de kinderkorting. Dit betaalde bedrag is ook terug te vinden op de online rekening, aldus de IRS.

5. Vergeet het kinderopvang- en zorgtegoed niet

Deze korting moet niet worden verward met de kinderkorting. Dit is bedoeld om gezinnen te helpen hun kinderopvangkosten te compenseren terwijl ze naar het werk gaan – en het is dit belastingseizoen veel genereuzer geworden.

Het krediet betaalde eerder tot $ 1.050 voor een alleenstaand kind of in aanmerking komende afhankelijke volwassene, en $ 2.100 voor twee of meer personen. Na wijzigingen in de Amerikaanse reddingsoperatie voor 2021, werd deze betaling verhoogd tot $ 4.000 voor een alleenstaand kind of volwassene ten laste en tot $ 8.000 voor twee of meer personen.

Evenzo versoepelden de inkomsten die in aanmerking kwamen en de kredietafbouw aanzienlijk gedurende slechts één jaar. Zo was het volledige krediet voorheen beperkt voor huishoudens die minder dan $ 15.000 per jaar verdienden. Dit jaar beginnen de uitfaseringen bij het $ 125.000-punt.

Er is extra papierwerk om dit krediet te claimen, maar het kan de moeite waard zijn. De IRS vraagt ​​​​formulier 2441 aan en wil de informatie van de zorgverlener weten, zoals naam, burgerservicenummer of werkgeversidentificatienummer.

6. Vergeet de verdiende inkomstenbelasting niet

Deze heffingskorting voor werkende huishoudens met een laag en middeninkomen kreeg ook een tijdelijke toeslag voor 2021. Nog voor dit jaar vreesden waarnemers dat te veel in aanmerking komende belastingplichtigen werden uitgesloten.

Het krediet is een grote opsteker voor gezinnen met kinderen om te onderhouden, maar de mensen die het meest profiteren van de tijdelijke belastingaanpassing zijn belastingbetalers zonder kinderen onder hun dak.

Vóór de Amerikaanse reddingsoperatie zouden in aanmerking komende werknemers zonder kinderen maximaal ongeveer $ 500 ontvangen. Dit jaar kan die hoogte drie keer zo groot zijn als $ 1.502. Werknemers zonder kinderen hebben toegang tot het volledige bedrag zolang ze tot $ 21.430 verdienen ($ 27.380 voor gehuwde paren die gezamenlijk een aanvraag indienen).

Het krediet is rijker en geldt voor een bredere leeftijdsgroep. Het gold traditioneel voor belastingbetalers tussen de 25 en 64 jaar. Dit jaar gaat het over het algemeen in op 19 jaar en heeft het geen bovengrens.

Dat is een belangrijke potentiële zegen voor ongeveer 2,8 miljoen oudere werknemers, zei Elaine Ryan, vice-president toegang tot uitkeringen bij de AARP Foundation. Tenminste, zolang ze zich bewust zijn van de kans.

“In dat geval kunnen er aanzienlijke financiële voordelen zijn om vragen te stellen, te solliciteren en te zien waarvoor je in aanmerking komt,” zei ze. Toegang tot federaal EITC-geld kan ook resulteren in gerelateerde uitbetalingen in staten die hun eigen versie van het verdiende inkomstenbelastingkrediet aanbieden. Deze kredieten op staatsniveau kunnen gemiddeld $ 600 bedragen, merkte Ryan op.

Het kan verwarrend zijn om gratis belastingvoorbereiding te vinden, maar Ryan merkte op dat de AARP Foundation gratis hulp biedt via de senior belastingadviesprogramma’s die zij uitvoert en haar belastinghulpprogramma.

7. Cryptovaluta en belastingen

De IRS wil ervoor zorgen dat iedereen die cryptocurrency bezit volledig eerlijk is over zijn belastbare inkomsten.

Dit is de reden waarom er een “ja” of “nee” vraag bovenaan de 1040 staat met de vraag “Hebt u in 2021 op enig moment een financieel belang in een virtuele valuta ontvangen, verkocht, geruild of anderszins overgedragen?

Enkele van de scenario’s om “ja” te zeggen, zijn onder meer het ontvangen van virtuele valuta zoals bitcoin of ethereum als betaling voor goederen of diensten, als cadeau of te koop. Overstappen van de ene cryptocurrency naar de andere telt volgens de IRS ook als een “ja”. Aan de andere kant, als belastingbetalers crypto hebben maar het gewoon in hun portemonnee houden, kan dat een nee zijn.

Dit zijn fiscale overwegingen die meer mensen moeten begrijpen naarmate cryptocurrency steeds populairder wordt. Volgens een opiniepeiling van Morning Consult bezat naar schatting 19% van de Amerikaanse volwassenen een soort cryptocurrency vanaf half maart.Source link

Leave a Comment

Your email address will not be published.