Waarom Mads Mikkelsen de perfecte Grindelwald-vervanging van Fantastic Beasts is?

Waarom Mads Mikkelsen de perfecte Grindelwald-vervanging van Fantastic Beasts is?


Fantastic Beasts: The Secrets of Perkamentus verving Johnny Depp door Mads Mikkelsens Grindelwald – dit is waarom het de juiste beslissing is en hij is perfect in de rol. Gebaseerd op de populaire gids met dezelfde naam van JK Rowling, Fabeldieren en waar ze te vinden volgde de uitgestrekte Harry Potter saga als de volgende hoek van de Wizarding World om een ​​filmfranchise te worden. De film speelt zich tientallen jaren voor Harry’s geboorte en het wonderbaarlijke overlevingsverhaal af en draait om Eddie Redmayne’s Newton “Newt” Scamander, een “magizoöloog” die op jacht is naar enkele per ongeluk vrijgelaten magische wezens. Uiteindelijk raakte Newt verwikkeld in een complot van de duistere tovenaar Gellert Grindelwald dat draaide rond een wezen dat bekend staat als een Obscurus. Het optreden van Mads Mikkelson in Fantastische Beesten 3 bewijst al dat hij beter past als de gemene Gellert Grindelwald.

SCREENRANT VIDEO VAN DE DAG

Grindelwald van Mads Mikkelsen is heel anders dan dat van Johnny Depp – en om verschillende redenen beter. In een interview met GQsprak Mikkelsen over zijn nieuwe rol, de herschikking en waar hij naar uitkijkt na zijn toetreding Fantastische Beesten 3. In termen van zijn eigen karakterisering van Grindelwald, zei Mikkelsen: “Om hem te kopiëren [Depp] zou creatieve zelfmoord zijn … We moesten het ons eigen maken.” Het interview ging verder over de romantische relatie van Grindelwald en Perkamentus, een te laat plotpunt dat uiteindelijk in De geheimen van Perkamentus. Zijn dochter, Violet – een levenslange Harry Potter fan zelf – overtuigde Mikkelsen om de rol op zich te nemen.


Gerelateerd: Fantastic Beasts 2 zet de geheimen van Perkamentus op 6 manieren op

Zoals de acteur zei, moesten studio’s voorzichtig zijn met de herschikking van Grindelwald om het personage volledig nieuw te maken en toch deel uit te maken van de franchise. De Grindelwald-look van Mads Mikkelson is heel anders dan zijn voorganger. Waar Johnny Depp een cartoonachtige stijl had, blijkt Mikkelsens iteratie natuurlijker, maar niet minder sinister. Mads is de perfecte keuze om Grindelwald te spelen, aangezien de acteur in zijn lange carrière een gevarieerd aantal rollen heeft meegemaakt. Hij heeft meer dan genoeg ervaring met het spelen van verschillende soorten rollen, al slaagt hij vooral als slechterik. Dit is waarom Mads Mikkelsen is Fantastische Beesten‘ perfecte Grindelwald-vervanging.


Waarom Fantastic Beasts 3 bewijst dat Mikkelsen de perfecte Grindelwald is

Gellert Grindelwald haalt het geheugen van Yusuf eruit in Fantastic Beasts 3

De release van Fantastic Beesten 3 bewijst eindelijk dat Mads Mikkelson’s Grindelwald de perfecte vervanger is voor Depp’s. Het is waar dat zijn karakterisering anders is, maar het werkt beter voor de franchise als geheel. Hoewel Depp een getalenteerde acteur is, voelde Grindelwald van Johnny Depp zich te “eigenzinnig” en op sommige punten zelfs “campy” in zijn houding en levering. Grindelwald van Mads Mikkelson is veel minder onhandig en de acteur is volledig capabel als hij pronkt met zijn vaardigheden als de manipulator met de zilveren tong. De uitvoering van Mikkelsen is veel ingetogener maar niet minder intens in Fantastische Beesten 3. Uiteindelijk lijkt hij veel meer op een man die een wereldwijde aanhang zou kunnen vergaren. Als zijn dans van subtiliteit vermengd met wrede strengheid in Fantastische Beesten 3 is niet genoeg bewijs, stel je dan de acteur voor die Grindelwalds meeslepende toespraak houdt aan het einde van De misdaden van Grindelwald. Eigenlijk had hij het personage al die tijd moeten spelen.


Welke andere Mikkelsen-rollen maken hem perfect voor Grindelwald?

Mads Mikkelsen Hannibal

Veel van Mikkelsens vurige steun is gekomen voor zijn drie seizoenen durende beurt als Hannibal Lecter in de NBC-serie van Bryan Fuller, Hannibal. Het is juist deze rol die verder ondersteunt hoe perfect de cast van de acteur is. In tegenstelling tot de uiterlijk onmenselijke Voldemort, is Grindelwald ontworpen om een ​​meer meeslepende en charismatische schurk te zijn. Mads Mikkelsens Grindelwald is een personage dat met meer dan alleen angst volgers aan zijn zijde kan winnen – en zelfs Albus Perkamentus weet te boeien. Door Hannibal Lecter te spelen, bewees Mikkelsen dat hij een charmant monster in zijn slaap kon afleveren. En aangezien Mikkelsen zelfs maar één procent van de chemie die hij had met Hugh Dancy’s Will Graham kan vertalen naar zijn scènes met Law’s Perkamentus, is de spanning (subtekstueel en anderszins) van de hitlijsten.


Evenzo speelde Mikkelsen onlangs de gemene Kaecilius in het MCU’s Phase Three-avontuur, Dokter Vreemd. Als zodanig heeft hij zeer specifieke ervaring die zich leent om het iconische magische duel tussen Perkamentus en Grindelwald op spectaculaire wijze tot leven te brengen. Plus, hem verder scheidend van Voldemort, die gewoon niet geeft om goed of fout, gelooft Grindelwald grotendeels dat hij het juiste doet. Hoewel zijn doelen ook wereldheerschappij omvatten, toonde hij ook een doel om te voorkomen dat zijn mensen verstrikt zouden raken en hun leven zouden verliezen in toekomstige gebeurtenissen als de Tweede Wereldoorlog. Kaecilius geloofde op dezelfde manier in het waargenomen grotere goed van zijn doel. Mikkelsen voegt net zo moeiteloos dezelfde soort genuanceerde complexiteit toe die Depp de rol opleverde. Zoals blijkt uit het interview met Mads Mikkelson in Grindelwald, en zoals te zien is bij het opnemen van Hannibal Lecter na Anthony Hopkins, maakt hij zich de rol helemaal eigen.

Verwant: Eén Fantastic Beasts-theorie kan een Harry Potter-plotgat oplossen

Wat critici zeggen over Mikkelsens optreden als Grindelwald

Mads Mikkelsen als Grindelwald in Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore

Tot nu toe zijn de recensies over Mads Mikkelsen’s Grindelwald alleen maar positief. Velen zeggen dat zijn subtielere kijk alleen maar heeft bijgedragen aan het personage en dat de acteur vanaf het begin had moeten worden gecast. Mikkelsens recensies waren overweldigend optimistisch in het licht van de vaak lauwe kijk op de rest van de film. De meesten citeerden dat Grindelwald van Mads Mikkelsen een geloofwaardiger charisma en charme uitstraalt dan dat van Depp, terwijl hij tegelijkertijd de ware gevaren achter zijn bedoelingen ontmaskert. Insider‘s Kirsten Acuna schreef, “Mikkelsen speelt Grindelwald met een zachtaardig, charmant charisma dat je ervan overtuigt waarom iemand zou worden verleid door deze verleidelijke, knappe tovenaar en zou worden meegezogen in een oorlog voor hem.” De romance van Perkamentus met Grindelwald wordt ook geciteerd in recensies van critici, die zeggen dat Mikkelsens vertolking berekenend en voelbaar is tegelijk. In termen van de Perkamentus/Grindelwald-relatie The Times of London recensent Kevin Maher had dit te zeggen: “Mikkelsens sudderende intensiteit voegt een nieuwe laag van dreiging toe aan het personage, maar suggereert ook een geloofwaardig verzengende romantische geschiedenis met Perkamentus.”


Waarom werd Johnny Depp vervangen door Mads Mikkelsen in Fantastic Beasts?

Johnny Depp en Mads Mikkelsen als Gellert Grindelwald in Fantastic Beasts

Mads Mikkelsen vervangt Johnny Depp Fantastische Beesten 3 vanwege de controverse rond de smaadzaak van Depp in 2019 met betrekking tot zijn ex-partner Amber Heard. Geschreven door Rowling en geregisseerd door David Yates, werd de eerste van vier geplande sequels uitgebracht in 2018. Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald zag Johnny Depp volledig in de gemene rol stappen na een korte cameo in de eerste aflevering. Ondanks de beste inspanningen van Newt, een jongere Perkamentus (Jude Law) en verschillende bondgenoten, was Grindelwald in staat om te ontsnappen aan gevangenschap en zijn tirannieke plannen voor de wereld voort te zetten – waarbij hij opnieuw inging op wat eerder bekend was over Perkamentus in het proces. In november 2020 werd echter onthuld dat Depp niet zou terugkeren voor het uitgestelde uitje van 2022. De beslissing verdeelde fans, sommigen riepen op tot herstel van Depp en anderen waren van mening dat Colin Farrell zou moeten terugkeren (nadat hij eerder de Percival Graves-vermomming van Grindelwald had gespeeld).

Warners Bros lijkt echter andere ideeën te hebben, waarbij Mikkelsen Depp vervangt als Grindelwald. Hoe het ook zij, het valt niet te ontkennen dat hij de perfecte keuze is voor de rol. Om te beginnen, aan welke kant van het hek je ook zit met betrekking tot de situatie rond Depp, de laatste afleiding die een studio wil, is dat een van hun tentpole-films wordt overschaduwd door de zeer openbare rechtszaken van een acteur. Johnny Depp zelf heeft de herschikking genadig erkend en de stand van zaken aanvaard. Mikkelsen is daarentegen volledig bagagevrij. Bovendien is Mikkelsen de afgelopen jaren een bijna universeel geliefd figuur geworden. Als gevolg hiervan brengt zijn casting een golf van gepassioneerde steun aan het project, met enkele niet-Harry Potter fans letten waarschijnlijk zelfs op vanwege zijn betrokkenheid. Als zodanig, met Farrell blijkbaar niet beschikbaar om Grindelwald te spelen, iedereen die betrokken was bij het brengen van Fantastische Beesten 3 tot het leven hoef je eigenlijk niet verder te zoeken.


Vervolg: Fantastic Beasts 3: Perkamentus & Grindelwald achtergrondverhaal uitgelegd

  • Fantastic Beasts: The Secrets of Perkamentus (2022)Releasedatum: 15 april 2022

Brie Larson in Fast and Furious 10

Fast & Furious 10 werpt Brie Larson in mysterieuze rol


Over de auteur

Source link

Leave a Comment

Your email address will not be published.