De onofficiële superkracht van Joker kan een einde maken aan het hele DC-universum

De onofficiële superkracht van Joker kan een einde maken aan het hele DC-universum


Het vermogen van de Joker om van elk ander levend wezen een kopie van zichzelf te maken, maakt hem veel gevaarlijker dan hem wordt toegeschreven.

Hoewel hij officieel geen superkrachten heeft, Joker is aangetoond dat het in wezen elk ander levend wezen in een versie van zichzelf kan veranderen. Videogames, geanimeerde inhoud, films en strips hebben allemaal aangetoond dat de Joker niet alleen het uiterlijk van anderen kan veranderen met zijn kenmerkende Joker Venom, maar ook van gedachten kan veranderen om net zo komisch sadistisch te zijn als hij. Met het vermogen om een ​​schijnbaar onbeperkt aantal mensen in krankzinnige moordenaars te veranderen, vormt de Joker een van de grootste bedreigingen, niet alleen voor Batman, maar voor heel DC Comics.

Mensen, halfgoden, kryptonians en zelfs dieren hebben geleden onder de effecten van Joker Venom. De Joker is schijnbaar in staat om zijn gif te maken van alle chemicaliën die voorhanden zijn, en maakt zelfs een variant van standaard schoonmaakbenodigdheden in Batman: Een dood in de familie door Jim Starlin en Jim Aparo. Met de mogelijkheid om op elk moment een infectie te creëren voor alles, is Joker Venom bijna meer een superkracht dan wetenschappelijke kennis.

SCREENRANT VIDEO VAN DE DAG

Gerelateerd: De Batman eert de meest bepalende eigenschap van Joker (ondanks dat hij zo anders is)

Het is aangetoond dat deze kracht apocalyptische gevolgen heeft, zoals in de New 52’s Batman: Eindspel door Scott Snyder, Greg Capullo, Danny Miki, FCO Plascencia en Steve Wands. In dit verhaal infecteert de Joker de Justice League een maand van tevoren, waardoor ze zijn gewelddadige gevoel voor humor, gebleekte huid en permanente glimlach aannemen. Het team valt Batman aan, maar had in plaats daarvan gemakkelijk de rest van de wereld kunnen verwoesten. Dit wordt gevolgd door het feit dat Gotham wordt geïnfecteerd door Joker Venom, waardoor mensen dezelfde reactie hebben, maar ze het ook als een virus naar anderen kunnen verspreiden. Al snel raakt de hele stad vol met grappenmakers, en zelfs de strijdkrachten die arriveren om de uitbraak in te dammen, raken besmet. Als Batman het tegengif niet op tijd had ontdekt, zou een Joker-pandemie waarschijnlijk de planeet hebben overspoeld.


Superman wordt belachelijk gemaakt in Batman: Endgame.

Contact met Joker Venom in welke vorm dan ook is dodelijk, of het nu gaat om een ​​gas, vloeistof of gewoon door iets aan te raken dat ermee is bedekt. Met verschillende versies die reacties hebben vertraagd of meerdere blootstellingen vereisen, is er geen manier om te weten wanneer of hoe het iemand zal beïnvloeden. Dit betekent dat er geen echte verdediging is tegen de macht van de Joker om zichzelf te kopiëren, behalve dat hij zo snel mogelijk een tegengif kan verspreiden.

Met de eerste aanval bijna gegarandeerd, wordt de Joker alleen beperkt door zijn eigen verbeeldingskracht in de reikwijdte van zijn aanvallen. Zonder zijn verlangen om zijn oneindige spel met Batman voort te zetten, zou hij op elk moment een hele planeet van Jokers kunnen creëren. De kracht van het gif betekent ook dat de Joker nooit echt kan sterven, omdat hij de macht heeft om iemand anders te bekeren om zijn rol te vervullen. Wat er ook gebeurt, de Joker kan altijd het laatst lachen.


Meer: The Original Joker is nog steeds de engste versie aller tijden

JIHOON 90 DAGEN VERloofde DE ANDERE MANIER

90 dagen verloofde: Jihoon Lee debuteert nieuwe ‘adembenemende’ look op IG


Over de auteur

Source link

Leave a Comment

Your email address will not be published.