de UBB ziet er grijs uit, een goede optie voor de Maritimes

de UBB ziet er grijs uit, een goede optie voor de Maritimes


Vind de Tops en Flops van de overwinning van La Rochelle in Gironde-gebied (13-31).

TOPS

Het solide Aldritt-Bourgarit doublet

De Rochelais waren defensief solide in deze ronde van 16 eerste etappe van de Champions Cup en wonnen dit seizoen voor de tweede keer in het Chaban-Delmas-stadion. Aldritt en Bourgarit verzamelden talloze ballen op de grond en in de rucks. De twee Rochelais hadden een ongelooflijke slachting en counterden de meeste sterke tijden van de tegenstander om de Bordelais gedurende de hele wedstrijd te ontmoedigen. Een zeer solide prestatie van beide spelers.

De Rhule Wisp

De Zuid-Afrikaanse vleugelspeler uit Stade Rochelais deblokkeerde de situatie door in de 21e minuut de eerste try van de wedstrijd te scoren door de fout te vinden dankzij een goed gevoelde versnelling. Hij wist hoe hij deze test zelf moest maken en deponeerde Louis Picamoles die niets kon doen om hem te stoppen. Hij was een constant gevaar voor het UBB-team met soms scherpe balgrepen. Het wint de laatste weken duidelijk aan kracht, tot grote vreugde van de inwoners van Rochelle.

FLOPS

Een gele kaart die de UBB verzwaart

De Bordelais heeft misschien wat spijt van deze wedstrijd, vooral na de gele kaart voor Clément Maynadier (64e) omdat hij de bal in buitenspelpositie voor zijn lijn had teruggekregen na een snel gespeelde penalty van Stade Rochelais. Deze kaart is dubbel strafbaar omdat het de Maritimes in staat stelt een penalty-try te krijgen en te evolueren in numerieke superioriteit, terwijl Bordeaux-Bègles de kloof had verkleind en nieuw leven had ingeblazen dankzij een try van Woki die aan het begin van de tweede periode scoorde.

François Trinh-Duc te neutraal

De openingshelft woog te weinig op het spel, zijn ploeg had grote moeite om gevaarlijk te zijn en de voormalig Frans international deed niets door te neutraal te zijn. Hij was niet in staat het verschil te maken om onzekerheid in het kamp van La Rochelle te brengen.

Bordeaux-Bègles in moeilijkheden

De Girondins brachten een moeilijke middag door tegen de Rochelais. Onhandige bal in de hand met verschillende mislukte uitzendingen en verloren ballen, ongeïnspireerd zoals Diaby die in de 16e minuut de verkeerde keuze maakte ondanks te veel om te spelen, hadden de mannen van Christophe Urios alle moeite van de wereld om hun tegenstander ongerust te maken. Zelfs tijdens hun hoogtepunten, vooral in de eerste helft, waren de Bordelais machteloos tegen de verdediging van La Rochelle en scoorden ze hun eerste try van de wedstrijd in de 51ste minuut. De UBB zit vast in een negatieve spiraal met slechts één overwinning in hun laatste 8 gespeelde wedstrijden.Source link

Leave a Comment

Your email address will not be published.