Waarom de Fast & Furious-tijdlijn niet werkt

Waarom de Fast & Furious-tijdlijn niet werkt


De tijdlijn van de Fast and Furious-franchise is niet chronologisch — hoewel dat misschien te cerebraal lijkt voor de Fast Saga, is er eigenlijk een goede reden.

De tijdlijn van de Snel & Furieus franchise betekent dat de films niet in de juiste volgorde verschijnen – en daar is een interessante reden voor. De franchise kreeg zijn wortels met 2001’s De Fast and the Furious, met daaropvolgende films die de formule van de straatrace-actiethriller aanpassen in een reeks overvalfilms met een hoog octaangehalte. De franchise heeft de verwachtingen van de box-office consequent verbrijzeld, en de grote, wisselende ensemble-cast heeft de Snelle saga uitgegroeid tot een van de meest betrouwbare franchises in Hollywood.

Ondanks dat het bestaat uit negen centrale films, één spin-off-film en een spin-off-serie, Snel & Furieus de tijdlijn van franchise is verre van lineair. 2 Snel 2 Furieus volgt direct uit de eerste film, maar The Fast and the Furious: Tokyo Drift staat verder in de tijdlijn. latere vervolgen Snel & Furieus, snelle vijf, en Fast & Furious 6 dienen allemaal als prequels voor de gebeurtenissen van Tokyo Driftvoordat Woedend 7, Het lot van de woedende, en F9 terug naar een meer lineaire tijdlijn.

SCREENRANT VIDEO VAN DE DAG

Gerelateerd: Fast & Furious 10 kan doen wat de films van Vin Diesel altijd hebben vermeden

Hoewel het misschien contraproductief lijkt om de films van de franchise buiten werking te stellen, was er eigenlijk een interessante reden voor. Na De Fast and the Furious, Vin Diesel weigerde terug te keren voor het vervolg, naar verluidt vanwege een hekel aan het script. Echter, voor Tokyo Drift, Diesel werd teruggebracht voor een cameo-optreden om de schijnbaar niet-gerelateerde film te koppelen aan eerdere afleveringen van de franchise. Verder is de populariteit van Snel & Furieus‘ Han zag de noodzaak voor de franchise om terug te gaan en de context van Diesel’s te verkennen Tokyo Drift cameo, waardoor de films in chronologische volgorde werden gemaakt.


Het verhaal achter Diesel’s cameo zelf is een interessant stuk van Snel & Furieus geschiedenis. Hoewel hij het onmiskenbare gezicht van de franchise is, weigerde Diesel aanvankelijk terug te keren voor beide 2 Snel 2 Furieus en Tokyo Driftwaarbij hij niet alleen de zwakke scripts van de films aanhaalt, maar ook zijn werk aan de Riddick franchisenemer. De cameo van Diesel is echter binnen Tokyo Drift werd betaald door de studio en gaf Diesel de rechten op het Riddick-personage, waardoor hij de sci-fi-franchise op zijn eigen voorwaarden kon voortzetten.

Dom’s Tokyo Drift lijn over het werken met Han “vroeger” leek aanvankelijk onschuldig, maar de populariteit van het personage van Sung Kang maakte het veel belangrijker – wat complex werd gemaakt door Han’s Snel & Furieus dood in Tokyo Drift. Aangezien Han het meest veelbelovende personage van de film was, bleek het plagen van zijn link met Dominic Toretto te aanlokkelijk om alleen te laten, met daaropvolgende vervolgen die profiteerden van de wijdverbreide interesse om de context van Diesel’s lijn in Tokyo Drift. Dit dwong de franchise om het ontbrekende deel van de tijdlijn opnieuw te bekijken in een zachte herwerking van het verhaal dat de terugkeer van een aantal favoriete personages van fans mogelijk maakte en de voortzetting van de Snelle saga.


Hoewel het misschien een onlogische manier lijkt om het verhaal van de franchise te vertellen, was het eigenlijk een geniaal idee dat bewijst waarom de Snel & Furieus films zijn zo succesvol. Door de meest populaire aspecten te gebruiken om de richting van toekomstige films te bepalen, Snel & Furieus het zorgde er niet alleen voor dat het de aandacht trok van een trouwe fanbase, maar slaagde er ook in om een ​​publieksvriendelijke toon te vestigen in het proces. Hierdoor is de Snel & Furieus tijdlijn is niet in orde, maar het bewijst alleen maar het briljante vermogen van de franchise om zich aan te passen aan real-world overwegingen.

Vervolg: Fast 10: Vin Diesel’s emotionele tease laat zien dat het de franchise goed beëindigt  • Fast & Furious 10 (2023)Releasedatum: 09 april 2022

Mike Youngquist en Natalie Mordovtseva in 90 dagen verloofde 2

90 dagen verloofde: Mike onthult wat er echt met hem is gebeurd na Natalie Split


Over de auteur

Source link

Leave a Comment

Your email address will not be published.