Perkamentus & Grindelwald achtergrondverhaal uitgelegd

Perkamentus & Grindelwald achtergrondverhaal uitgelegd


Details over de relatie van Albus Perkamentus (Jude Law) met Gellert Grindelwald (Mads Mikkelsen) waren al eerder in beeld, maar Fantastic Beasts: The Secrets of Perkamentus krijgt de kans om cruciale details in het achtergrondverhaal van het paar te onthullen. De geheimen van Perkamentusgeregisseerd door David Yates, fungeert als de derde Fantastische Beesten afbetaling. De serie gaat verder met het beschrijven van de levens van opmerkelijke Harry Potter cijfers, maar met een focus op een periode tientallen jaren vóór de gebeurtenissen in de eerste boekenreeks van JK Rowling en de filmaanpassingen die daarop volgden.

Na zich te hebben geconcentreerd op magizoöloog Newt Scamander en zijn ontmoeting met Gellert Grindelwald (eerder gespeeld door Johnny Depp) tijdens een missie in 1926, Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald zet Albus Perkamentus weer in de schijnwerpers. Deze prequel-versie, gespeeld door Jude Law, was nog steeds de professor Verweer tegen de Zwarte Kunsten op Hogwarts. Dat gezegd hebbende, had hij al autoriteit onder de tovenaarsgemeenschap, vooral met Newt, die hij op de missie in New York City stuurde. Hij nam het ook op zich om een ​​einde te maken aan de opstand van Grindelwald. Naarmate de film vorderde, werden meer details over het verleden van Perkamentus en Grindelwald onthuld.

SCREENRANT VIDEO VAN DE DAG

Gerelateerd: Fantastic Beasts 3 levert de Perkamentus die Harry Potter nooit kon

Terwijl de Fantastische Beesten films hebben van Gellert Grindelwald een hoofdpersoon gemaakt, hij verscheen voor het eerst in de Harry Potter boeken tijdens het vertellen van het verleden van de beroemde rector. Meer van het achtergrondverhaal van Perkamentus en Grindelwald zal aan het licht komen via boekdetails en Fantastische Beesten. Echter, vooruit De geheimen van Perkamentushier is alles wat je moet weten over de relatie van Perkamentus en Grindelwald.

Toen Albus Perkamentus en Gellert Grindelwald elkaar ontmoetten

Harry Potter Relieken van de Dood Perkamentus Grindelwald

Volgens Harry Potter en de relieken van de dood, ontmoette Albus Perkamentus officieel Gellert Grindelwald in 1899 toen ze allebei in hun late tienerjaren waren. Grindelwald belandde in Godric’s Hollow, waar hij verbleef bij zijn oudtante, Bathilda Bagshot. Perkamentus groeide natuurlijk op in Godric’s Hollow en was in de stad toen Grindelwald arriveerde, aangezien hij voor zijn gezin zorgde na de dood van de Perkamentus matriarch, Kendra.


Ondanks zijn afstuderen aan Zweinstein, was Perkamentus in de zomer van 1899 niet positief ingesteld. Zijn eerste ontmoeting en snelle vriendschap met Grindelwald was echter een lichtpuntje in een verder donkere periode. Het paar leek uit hetzelfde hout gesneden en dienden als begaafde tovenaars die nog geen kans hadden gevonden om de Wizarding World hun volledige potentieel te laten zien. Door Grindelwalds focus op het vinden van de Relieken van de Dood, raakte Perkamentus ook geïnteresseerd toen hun relatie een nieuwe wending nam.

Waren Perkamentus & Grindelwald in een romantische relatie?

Gemengd beeld van Grindelwald en Perkamentus in The Secrets of Perkamentus

Hoewel de Harry Potter serie en Fantastische Beesten franchise hebben tijd besteed aan het omzeilen van het onderwerp tot nu toe, Albus Perkamentus is homo en had een romantische relatie met Gellert Grindelwald in de canon. Auteur JK Rowling kondigde in 2007 de waarheid aan over de rector van Hogwarts, maar sindsdien heeft de franchise niet veel gedaan om de LGBTQ+-gemeenschap rechtstreeks te vertegenwoordigen in termen van de prequel-boog van Perkamentus. Toch bevestigde commentaar van Rowling dat de tieners geliefden waren tijdens hun korte tijd samen in 1899 Harry Potter is gekomen om de romantische relatie van Perkamentus met Grindewald te bevestigen De misdaden van Grindelwald, toen de toenmalige professor van Zweinstein vertelde dat hij en de duistere tovenaar “dichterbij dan broersDe regel zinspeelde op de waarheid over de romantische kant van hun relatie, naast het pact dat ze hadden gesloten.


Gerelateerd: Hoe Grindelwald geloofde was Aurelius Perkamentus – Theorie uitgelegd

Perkamentus en Grindelwald waren allebei geobsedeerd door de relieken van de dood

Grindelwald Fantastic Beasts 3

Tegen de tijd dat Grindelwald in Godric’s Hollow aankwam, was hij diep in zijn zoektocht naar de Relieken van de Dood, wat een obsessie werd. Volgens Harry Potter canon leidden deze obsessie en dit duistere gedrag uiteindelijk tot Grindelwalds verwijdering uit het Klammfels Instituut. Omgekeerd gaf de verdrijving Grindelwald de kans om zich te concentreren op zijn Deathly Hallows-zoektocht, wat leidde tot zijn aankomst in Godric’s Hollow, waar een speling van het lot resulteerde in zijn ontmoeting met Perkamentus.

Door het intensieve onderzoek van Grindelwald raakte Perkamentus ook geobsedeerd door de Relieken van de Dood. Meer specifiek was Perkamentus nieuwsgierig naar de onoverwinnelijkheid van de Meester van de Dood, of degene die alle drie de artefacten bezat. Hoewel Grindelwald misschien het doel van de zoektocht naar de hoop op een nieuwe toekomst heeft gestuurd, bestond er geen twijfel dat Perkamentus een grote interesse deelde in de drie magische objecten.


Perkamentus & Grindelwald’s Bloedpact & Revolutieplannen uitgelegd

Fantastic Beasts Grindelwald-bloedpact maakt het conflict tussen dumbledores erger

Een van de meest interessante subplots om uit te komen De misdaden van Grindelwald was het bloedverbond tussen Perkamentus en Grindelwald. Credence Barebone stond (en staat nog steeds) centraal in het conflict tussen de twee tovenaars in de… Fantastische Beesten serie. Toegegeven, er was een legitieme reden waarom Perkamentus niet zelf op Grindelwald kon jagen en een duel kon aangaan: de twee delen een bloedverbond. Perkamentus en Grindelwald sloten dit magisch gebonden pact tijdens het hoogtepunt van hun romance in 1899, toen ze beiden zworen nooit met elkaar te vechten. De oprichting van dit pact werd getoond in The Crimes of Grindelwald terwijl Perkamentus naar een flashback keek door de Mirror of Erised. Hoewel het actuele gevolgen heeft met de focus op de tijdlijn, werd het een cruciaal moment in het achtergrondverhaal van Perkamentus en Grindelwald.


Met hun bloedpact begonnen de twee jonge tovenaars hun plan voor een revolutie vorm te geven. Vanwege het idee van de Meester van de Dood, had Grindelwald zijn zinnen gezet op onsterfelijkheid, in de hoop het Internationale Statuut van Tovergeheimen teniet te doen. Door het motto van Perkamentus te gebruiken: “Voor het grotere goed‘ Grindelwald was in staat zijn missie van een nieuwe wereldorde te maskeren door Perkamentus ervan te overtuigen dat de revolutie op de lange termijn de moeite waard zou zijn.

Verwant: Perkamentus’ bloedpact met Grindelwald maakt de tragedie van Nagini veel erger

De betrokkenheid van Perkamentus en Grindelwald bij de dood van Ariana Perkamentus

Harry-Potter-Fantastic-Beasts-3-Ariana-Dumbledore

Perkamentus was in het begin misschien verblind door de gevaarlijke motivaties van Grindelwald, maar niet lang daarna liepen hun plannen voor een revolutie vast vanwege een tragedie. Het paar wist dat ze Godric’s Hollow moesten verlaten om hun plannen uit te stippelen om aan de macht te komen, maar Albus’ broer, Desiderius, kreeg lucht van de revolutieplannen. Er brak een driewegduel uit, waarbij de veertienjarige Ariana Perkamentus in het vizier kwam. Ze stierf als gevolg van het duel, maar het is nog steeds een mysterie wie direct verantwoordelijk was voor de moord op Ariana die dag.


Er kan worden beweerd dat alle drie de jonge mannen schuldig waren, maar Grindelwalds woede veroorzaakte het duel toen hij als eerste op Desiderius mikte. Daarom had Grindelwald geen andere keuze dan het land te ontvluchten toen hij terugkeerde naar zijn zoektocht om alleen de Relieken van de Dood te vinden. Na het stelen van de Oudere Wand van toverstokkenmaker Mykew Gregorovitch, bleef Grindelwald bewegingen uitvoeren voor zijn duistere revolutie, zoals te zien is in de Fantastische Beesten films. Ondertussen begon Perkamentus aan een onderwijscarrière op Zweinstein, maar hij vergat Grindelwald nooit.

Dumbledore & Grindelwald’s 1945 Duel & Fates In Harry Potter

Harry Potter Voldemort Gellert Grindelwald

In de Harry Potter boeken, de volgende grote gebeurtenis waarbij Albus Perkamentus en Gellert Grindelwald betrokken waren, was hun historische duel in 1945. Na hun scheiding veroorzaakt door Ariana’s tragische dood, bevestigden de boeken dat het paar elkaar bijna 50 jaar niet meer ontmoette toen Deathly Hallows de achtergrond deelde informatie. Volgens het boek zette Grindelwald zich in voor de wereldwijde tovenaarsoorlog om het Internationale Statuut van Tovenaarsgeheim teniet te doen, met gebeurtenissen die samenvielen met de Tweede Wereldoorlog. Op een bepaald moment na 1927 vond Perkamentus een manier om het bloedpact te vernietigen, waardoor hij eindelijk kon duelleren met zijn voormalige geliefde. Perkamentus’ nederlaag van Grindelwald betekende niet alleen het einde van de tovenaarsoorlog, maar gaf Perkamentus ook het bezit van de Oudere toverstaf.


Kort daarna werd Perkamentus het Schoolhoofd op Zweinstein, een beroep dat hij tot het begin van de Harry Potter serie. Grindelwald, aan de andere kant, werd gevangen genomen naar Nurmengard, waar hij bleef tot hij werd vermoord door Heer Voldemort in 1998. De mede-Dark Wizard was op zoek naar de verblijfplaats van de Oudere Wand, en Gellert weigerde toe te geven aan de eisen, wat suggereert dat enige trouw aan Perkamentus zou tot het einde zijn gebleven.

Gerelateerd: Fantastic Beasts 3: Dumbledore & Grindelwald’s Duel is een grote bedreiging voor Retcon

Wat Fantastic Beasts 3 kan onthullen over het achtergrondverhaal van Perkamentus en Grindelwald

Terwijl de Harry Potter serie leverde een deel van het achtergrondverhaal van Albus Perkamentus met Gellert Grindelwald, de Fantastische Beesten serie heeft nog werk te doen om de puzzelstukjes te vullen. Flashbacks kunnen nog steeds verklaren wat er gebeurde na de dood van Ariana in 1899 en de heropleving van Grindelwald in de jaren twintig. Het grotere mysterie omringt echter nog steeds het bloedpact. De Geheimen van Perkamentus trailer toont Perkamentus die tegen Grindelwald vecht, wat suggereert dat het pact wordt vernietigd. Toch is de Fantastische Beesten vervolg zal moeten uitleggen hoe deze gebeurtenissen leiden tot het duel van 1945, behoudens een major Harry Potter retcon.


De geheimen van Perkamentus moet ook eindelijk het romantische verleden van Perkamentus met Grindelwald in beeld brengen. De Fantastische Beesten 3 trailerbeelden laten zien hoe het personage van Law de zin “Ik was verliefd op je” tijdens een gesprek met Grindelwald, wat aangeeft dat de romantiek in de schijnwerpers kan worden gezet. Het lijdt geen twijfel dat de twee mannen een gecompliceerd verleden hebben en er is geen hoop op een gelukkig einde, maar verschillende hoofdstukken in hun verhaal moeten nog worden verteld. Fantastic Beasts: The Secrets of Perkamentus vult misschien niet alle lege plekken in, maar het vervolg zou eindelijk een beter algemeen beeld kunnen geven van de relatie tussen twee van de machtigste tovenaars in de geschiedenis.

Meer: Fantastic Beasts faalt door te negeren wat Harry Potter zo geweldig maakte

  • Fantastic Beasts: The Secrets of Perkamentus (2022)Releasedatum: 15 april 2022

Catwoman paarse kostuumfilms

Catwoman-cosplay bewijst dat haar paarse pak in de film thuishoort


Over de auteur

Source link

Leave a Comment

Your email address will not be published.