Elke acteur die Wonder Woman in live-action heeft gespeeld

Elke acteur die Wonder Woman in live-action heeft gespeeld


Wonder Woman is een symbool van kracht en vrouwelijke empowerment. Hier is elke acteur die verantwoordelijk is voor het tot leven brengen van het DC-stripboekpersonage.

Wonder Woman is misschien wel een van de grootste iconen van de popcultuur, met dynamische optredens van een aantal vrouwen die de rol van live-action op zich hebben genomen. De Amazone-krijgerprinses staat bekend om haar passie voor het bestrijden van het kwaad door middel van liefde, waarheid en verwondering. Haar karakterisering is de afgelopen decennia echter op verschillende manieren weergegeven op grote en kleine schermen.

Wonder Woman verscheen voor het eerst in All-Star Comics #8, gepubliceerd in 1941. Ze is gemaakt door William Moulton Marston, die zijn vrouw de eer toekende voor het inspireren van haar uiterlijk, en hun levenspartner voor het inspireren van haar feminisme. Slechts drie maanden na haar debuut kreeg Wonder Woman haar allereerste speelfilm in Sensation Comics #1.

SCREENRANT VIDEO VAN DE DAG

Gerelateerd: Hoe Wonder Woman 3 de DCEU-plannen van Zack Snyder kan doen herleven

In de voetsporen van Batman en Superman, ontving Wonder Woman haar eerste live-action bewerking drie decennia na haar eerste introductie. Sindsdien werd haar karakter een opmerkelijk succes; Wonder Woman zal de eerste vrouwelijke superheld zijn die haar eigen stripboekfilmtrilogie heeft. Hier zijn de live-action-uitvoeringen die verantwoordelijk zijn om het personage van de pagina en op schermen te brengen.

Cathy Lee Crosby

Cathy Lee Crosby was de eerste acteur die live-action Diana Prince vertolkte in de voor televisie gemaakte film uit 1974. Wonder Woman, geregisseerd door Vincent McEveety. De film was bedoeld als pilot voor een toekomstige serie, maar vanwege de onnauwkeurige weergave van Wonder Woman werd deze niet goed ontvangen, wat ertoe leidde dat het netwerk het volledig liet vallen. Crosby gedroeg zich meer als een spion dan als een superheld en er was geen duidelijk bewijs dat ze enige vorm van superkracht had. Haar blonde haar en uniform leken niet op de stripboekachtige gelijkenis van Diana Prince, die met name is versierd met een tiara en polshandschoenen, en ook zwart haar heeft.


Lynda Carter

Lynda Carter Wonder Woman

Een jaar na het mislukken van de tv-film uit 1974, debuteerde Lynda Carter als Wonder Woman in de televisieserie, Wonder Woman, die werd geregisseerd door Leanord Horn. Dit keer leek het personage sterk op haar stripboek-tegenhanger en de plot van de piloot vond plaats tijdens de Tweede Wereldoorlog, en bleef trouw aan hetzelfde tijdperk waarin het originele stripboek zich afspeelde. De show was een groot succes en werd uitgezonden voor drie seizoenen, eindigend in 1979. Carter keerde terug naar de Wonder Woman franchise in 2020 toen ze de rol speelde van Asteria, Themyscira’s grootste krijger. Asteria trok het iconische gouden harnas aan dat Diana later in 1984 gebruikte toen ze het opnam tegen de vijanden Maxwell Lord en de Cheetah.


Adrianne Palicki

In 2011 produceerde Warner Bros een unaired televisiepiloot genaamd Wonder Woman. Adrianne Palicki speelde de titelrol en de plot volgde het personage Diana Themyscira, CEO van Themyscira Industries, een bedrijf dat het hele concept van Wonder Woman bezat en beheerde. Interessant is dat Pedro Pascal, die de hoofdschurk, Maxwell Lord, speelde in Wonder Woman 1984, speelde ook samen met Palicki in de pilot-aflevering en speelde de politie-inspecteur van Boston, Ed Indelicato, die een goede vriend en bondgenoot was van Wonder Woman. Diana merkte dat ze moeite had om het evenwicht te vinden tussen Diana Themyscira en Wonder Woman, dus creëerde ze een derde identiteit voor zichzelf, namelijk de meer opvallende Diana Prince.


Gerelateerd: elke DC Comics-tv-show die bijna is gebeurd (en waarom niet)

Gal Gadot

Gal Gadots vertolking van Wonder Woman is de eerste en enige voorstelling die debuteerde op het witte doek. Gadot werd in 2013 gecast door regisseur Zack Snyder om Wonder Woman te spelen in de film uit 2016, Batman versus Superman. In de zomer van 2017 hernam Gadot haar rol als het titulaire personage in Wonder Woman, en dan weer in 2020, voor het vervolg, Wonder Woman 1984. Ondanks dat het vervolg vanwege de COVID-19-pandemie een bioscooprelease miste, werd het de meest bekeken streamingfilm van het jaar. Na het succes van Wonder Woman 1984onthulde regisseur Patty Jenkins dat ze plannen had om het derde deel van de franchise te maken, waardoor Gal Gadot de eerste vrouwelijke acteur zou worden die een superheld in haar eigen trilogie zou spelen.


Naast Gadot speelde Lily Aspell een jonge Diana Prince in de film van Patty Jenkins uit 2017 Wonder Woman. Ze hernam vervolgens de rol in Wonder Woman 1984. Emily Carey speelde een iets oudere versie van Diana in de aanpassing van 2017, maar was in tegenstelling tot Aspell niet betrokken bij het vervolg.

Volgende: Wat de rol van Wonder Woman in de Flash-film zou kunnen zijn?

  • De flits (2023)Releasedatum: 23 juni 2023
  • Zwarte Adam (2022)Releasedatum: 21 oktober 2022
  • Shazam! Woede van de Goden (2022)Releasedatum: 16 december 2022
  • DC League of Super-Huisdieren (2022)Releasedatum: 29 juli 2022
  • Aquaman en het verloren koninkrijk (2023)Releasedatum: 17 maart 2023
  • Blauwe Kever (2023)Releasedatum: 18 augustus 2023
  • Batgirl (2022)Releasedatum: 09 april 2022

Nightmare on Elm Street Freddy Krueger Robert Englund met Patricia Arquette, Heather Langenkamp en Tuesday Knight

Hoe zit het met Nightmare on Elm Street waar Robert Englund het meest trots op is?


Over de auteur

Source link

Leave a Comment

Your email address will not be published.