De beste films van de jaren 2010, volgens Reddit

De beste films van de jaren 2010 volgens Reddit


De gevierde acteur Christoph Waltz heeft onlangs onthuld dat hij oorspronkelijk was afgewezen Django ontketend, wat schokkend is gezien het feit dat zijn Oscar-winnende optreden als Dr. King Shultz deel uitmaakt van wat de film zo geliefd maakt. Veel Redditors geloven dat dit de beste film van de jaren 2010 is, maar het is een extreem hechte race en andere Reddit-gebruikers hebben hun eigen favorieten toegevoegd.

GERELATEERD: 10 keer slecht acteren heeft gewerkt voor een film, volgens Reddit

Het decennium bracht escapisme in films naar een heel ander niveau met superheldenfilms en andere blockbuster-films, maar Reddit-gebruikers wijzen ook op tonnen meeslepende drama’s. Tussen een drama dat perfect de tijd van de jaren 2010 weerspiegelt, een creatieve maar over het hoofd geziene komedie en zelfs andere door Quentin Tarantino geregisseerde releases, was de jaren 2010 een van de meest opwindende decennia in de film.

SCREENRANT VIDEO VAN DE DAG

Het sociale netwerk (2010)

Jesse Eisenberg als Mark Zuckerberg

Gumby9 is een groot voorstander van het door David Fincher geregisseerde rechtszaal/internetdrama Het sociale netwerk de beste film van de jaren 2010 zijn. The Redditor stelt dat “je kunt zeggen dat die film heeft vastgelegd waar het decennium over ging. Sociaal netwerk, millennials die echt in de strijd komen, en memes.”

Zelfs in 2010, terwijl het enorm populair was, was Facebook lang niet zo populair als het nu is en het had niet zo veel invloed op wat zijn gebruikers lazen. En tussen dat, het Cambridge Analytica-schandaal en het feit dat Mark Zuckerberg inderdaad het gezicht is van veel memes, willen fans een Sociaal netwerk 2. Het vervolg zou de jaren 2020 kunnen definiëren, net zoals het origineel de jaren 2010 definieerde.


Stilte (2016)

Interessant is dat uit alle door Martin Scorsese geregisseerde films uit 2010 een verwijderde gebruiker de laagst scorende film kiest met de minste fanfare. In de jaren 2010 regisseerde de gevierde filmmaker het hilarische wolf van Wall Street en het epische de Iermaar de Redditor kiest voor het bescheiden gebudgetteerde spirituele drama Stilte over twee jezuïetenpriesters.

De gebruiker stelt dat de film uit 2016 “een ongelooflijke prestatie is en de beste van Scorsese. We zouden wat meer historische films zoals deze kunnen gebruiken.” Het mist misschien de pittige dialoog en het snelle tempo waar de regisseur om bekend staat, maar de film ziet er prachtig uit en wordt boeiender naarmate hij zich meer ontvouwt.


zweepslag (2014)

Er zijn massa’s films over leerling-leraarrelaties, bijna te veel, en een waar absoluut niemand om vroeg, was een drama over een jonge jazzdrummer (Miles Teller) en muziekleraar (JK Simmons). zweepslag bleek een van de beste prestatiegerichte films van de afgelopen 10 jaar te zijn.

GERELATEERD: 10 beste JK Simmons-films, volgens Letterboxd

Shaunika denkt dat het de beste film van de jaren 2000 is vanwege Teller en Simmons, en beweert dat “Whiplash een meesterwerk van spanning is met enkele van de beste uitvoeringen van het decennium.” De release van 2014 is zoveel meer dan het typische mentor-protégé-achtige verhaal, en het is eigenlijk een meeslepend psychologisch drama. En “Niet helemaal mijn tempo” is de meest onwaarschijnlijke van de iconische filmcitaten geworden.


Er was eens in Hollywood (2019)

Brad Pitt zit in een kar in Once Upon a Time in Hollywood.

Quentin Tarantino’s productie vertraagde een beetje in de jaren 2010, maar dat is nauwelijks een slechte zaak, aangezien zijn films steeds beter zijn geworden. Het decennium zag de geliefde filmmaker inzoomen op epische periodestukken, en terwijl Er was eens in Hollywood is niet vol bloedvergieten en enorme schietpartijen, het is op andere manieren episch.

Steves_friend_ verwoordt het het beste door uit te leggen dat de film vol zit met “onder andere unieke stijlen, geweldige muziek, kleding en cinematografie, evenals zeer meeslepende personages.” Geen enkele andere film dompelt het publiek beter onder in de swingende jaren zestig, en elk bemanningslid heeft duidelijk zijn bloed, zweet en tranen in elk onderdeel van de productie gegoten. De release van 2019 is een van de weinige films die over 20 jaar als klassiekers zullen worden beschouwd.


Wat we doen in de schaduw (2014)

Taika Waititi In wat we doen in de schaduw

Wat we doen in de schaduw was niet zo populair toen het voor het eerst werd uitgebracht in 2014, maar sinds acteur-regisseur Taika Waititi’s profiel enorm groeide nadat hij aan het roer stond Thor: Ragnarök, is de vampierfilm een ​​cultklassieker geworden. Theravemaster noemt het “gemakkelijk een van mijn favoriete komedies aller tijden, het stelde me voor aan Taika Waititi en sindsdien hou ik van hem.”

De film is een hilarische mockumentary over het dagelijkse leven van een groep vampiers, en het heeft zelfs geleid tot een net zo goede tv-show. Hoewel de komedie niet zo populair is als andere komedies uit 2010 en redelijk over het hoofd wordt gezien, is het verreweg de meest originele.

De Revenant (2015)

Hugh Glass draagt ​​een andere persoon in The Revenant

Na vier keer te hebben verloren, was het de prestatie van Leonardo DiCaprio als Hugh Glass in The Revenant dat leverde hem uiteindelijk zijn eerste Academy Award op. Er zijn maar weinig acteurs die grotere, grotere inspanningen hebben geleverd om zo’n geloofwaardige uitvoering te leveren dan DiCaprio deed voor de film uit 2015.

Samen met de uitvoering wijst Notuch op de cinematografie en de algehele ambitie van regisseur Alejandro G. Iñárritu, en beweert dat het “waarschijnlijk een van mijn meest adembenemende ervaringen in de bioscopen is.” The Revenant ging over het schema en over het budget, en dat was meestal gewoon te wijten aan Iñárritu die natuurlijke verlichting probeerde vast te leggen. Maar de uitdagende shoot op locatie pakte het beste uit, want het is een van de meest uniek ogende films ooit.


Mad Max: Woede Road (2015)

Furiosa Mad Max Fury Road

Hoewel de vierde film in de Mad Max Over series werd al lang gesproken, het leek vast te zitten in de ontwikkelingshel en het publiek dacht dat het nooit zou gebeuren. Maar 30 jaar later Beyond Thunderdomede fourquel arriveerde en werd, tegen alle verwachtingen in, de allerbeste film in de serie.

GERELATEERD: 10 onterecht over het hoofd geziene vervolgen, volgens Reddit

Een verwijderde gebruiker denkt dat dit niet alleen de beste film van de jaren 2010 is, maar ook het toppunt van cinema. The Redditor gelooft dat ze “een film als deze nooit meer zullen zien. Het combineerde een eeuw aan filmtechnieken tot een film die de beste en waarschijnlijk laatste was van een ervaren regisseur.” Regisseur George Miller ontwikkelt momenteel echter de spin-off, Boosen het zou de zwanenzang van de filmmaker kunnen zijn.

Aanvang (2010)

Rabid_Luiz lobbyt voor Aanvang als de beste film van de jaren 2010, bewerend dat het de beste moet zijn “op basis van het aantal keren dat ik hem heb bekeken.” Toen de film in 2010 uitkwam, legde regisseur Christopher Nolan de lat al vroeg zo hoog, en sindsdien is er geen betere sciencefictionfilm geweest.

De film is er weer een met in de hoofdrol DiCaprio, en het is een bewijs van hoe geweldig een acteur hij is en hoeveel vooruitziendheid hij heeft als het gaat om het kiezen van rollen die Redditors zijn films zo vaak noemen. Maar terwijl de optredens in Aanvang zijn geweldig, de film uit 2010 draait helemaal om de verbluffende actiescènes, de slimme verhalen en die adembenemende cliffhanger waarover het publiek vandaag nog steeds debatteert.

Django ontketend (2012)

Stephen drinkt wijn in Django Unchained

Emadyville vindt de eerste door Tarantino geregisseerde film van het decennium de allerbeste, en beweert dat “Django ontketend is bij lange na nog steeds mijn favoriete film.” Een spannendere historische film maken dan niet-glorieuze bastaarden was een onmogelijke taak, maar op de een of andere manier slaagde de schrijver-regisseur erin.

De film bevat de meest opwindende shootouts uit de carrière van de filmmaker, het meest spectaculaire decor en kostuumontwerp en het beste acteerwerk in een Tarantino-film. Samen met Er was eens in Hollywood, de Revenant, en Aanvang, Django ontketend is nog een andere film met in de hoofdrol DiCaprio. En velen vinden dat DiCaprio een Oscar had moeten winnen voor het spelen van de kwaadaardige, racistische plantage-eigenaar Calvin Candie.


Avengers: Eindspel (2019)

Tony Stark Death Avengers Eindspel

Een verwijderde gebruiker verwijst naar Avengers: Eindspel als de beste film van de jaren 2010, die in 2019 op het laatste uur arriveerde. The Redditor stelt dat “de jaren 2010 herinnerd zullen worden als het hoge watermerk voor de MCU met Eindspel als de dop voor iets meer dan een decennium van het filmische universum.” Zelfs als het niet de allerbeste film van de jaren 2010 is, is het zeker een van de meest indrukwekkende.

De film slaagde erin de talloze verhaal- en karakterbogen te verbinden zonder losse eindjes. De looptijd van drie uur en 15 minuten vliegt voorbij en voelt korter aan dan sommige films die half zo lang zijn. En als de box office-statistieken iets zijn om af te gaan, Eindspel is veruit de beste film van het decennium, omdat hij zelfs even inhaalde Avatar als de meest winstgevende film aller tijden totdat de film uit 2009 opnieuw werd uitgebracht.

VOLGENDE: 10 rollen die de carrière van een acteur schaden, volgens Reddit

Jake Gyllenhaal als Mysterio in Spider-Man Far From Home

Spider-Man: Far From Home was een louterende ervaring voor Jake Gyllenhaal


Source link

Leave a Comment

Your email address will not be published.